Khamis, 25 Januari 2018

Malaysia Super League 2018

This is a list of football clubs for Malaysia Super League 2018 (Division 1)



           Kedah 

           LACATION = Alor Setar
           STADIUM   = Darul Aman Stadium
           CAPACITY = 32,387
            https://www.facebook.com/kedahfa.my



                 Johor Darul Ta'zim

                 LACATION =Johor Bahru
                 STADIUM   =Tan Sri Dato' Haji Hassan Yunos
                                          Stadium
                 CAPACITY =30,000
                  https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my


        Pahang

        LACATION =Kuatan
        STADIUM =Darul Makmur Stadium
        CAPACITY =40,000
         https://www.facebook.com/OfficialPhgFA





              Terengganu 

              LACATION = Kuala Terengganu
              STADIUM = Sultan Ismail Nasiruddin Shah
                                   Stadium
              CAPACITY =15,000
              https://www.facebook.com/PBSNTRG
     Kelantan 

     LACATION =Kota Bharu
     STADIUM = Sultan Muhammad IV Stadium
     CAPACITY =30,000
     https://www.facebook.com/kelantanfa.my

          Perak

          LACATION =Ipoh
          STADIUM =Naval Base Stadium
(Perak plays at Lumut due to the upgrading of their own stadium              at Perak Stadium)
          CAPACITY = 15,000

          Selangor

           LACATION = Petaling Jaya
           STADIUM =Majlis Perbandaran
                       Selayang        
           CAPACITY =10,000
           https://www.facebook.com/FASelangorMy



                    Negeri Sembilan 

                     LACATION =Seremban
                     STADIUM =Tuanku Abdul Rahman
                                         Stadium
                     CAPACITY =45,000




   PKNP

     LACATION =Ipoh
     STADIUM =Penang State Stadium
     CAPACITY = 40,000






        PKNS 

                  LACATION =Petaling Jaya
                  STADIUM =Shah Alam Stadium
                  CAPACITY =80,372

       Melaka United

          LACATION =Malacca City
          STADIUM = Hang Jebat Stadium
          CAPACITY =40,000
          https://www.facebook.com/MelakaUnitedSA

 
   Kuala Lumpur

     LACATION =Kuala Lumpur
     STADIUM = KLFA Stadium
     CAPACITY =18,000
     https://www.facebook.com/Kuala-Lumpur-FA-60180724244/







                                                           
                                                             
                                                             

Ahad, 21 Januari 2018

MALAYSIA U23 MENCIPTA SEJARAH 2018


Bermula dengan kempen kelayakan di Thailand.
Skuad bimbingan Datuk Ong Kim Swee layak secara automatik selepas mengalahkan Mongolia 2-0 manakala pencabar terdekat Thailand, hanya mampu seri tanpa jaringan dengan Indonesia.
Malaysia menamatkan kempen kelayakan dengan menungguli kumpulan tersebut dengan enam mata diikuti Thailand dengan lima mata, Indonesia (empat) dan satu mata oleh Mongolia selepas tiga perlawanan peringkat kumpulan.


Ahad, 14 Januari 2018

Jumaat, 12 Januari 2018

TARIKH PRU 14



Saya sebagai penulis yang hensem tadi baru pulang dari kedai makan baharom daniel di kaki gunung jerai.
sambil makan makan tadi terdengar atau bahasa jahat curi-curi dengar perbualan 4 orang di meja sebelah.mereka bercakap tentang tarikh pru 14.telinga saya yang menjadi kegilaan wanita seluruh planet marikh pun terus macam terbang ke meja mereka itu.

saya cuba sampaikan apa yang saya ingat la wahai pembaca-pembaca yang hensem dan jelita ya.
macam novel pula kan intro cerita 4 orang tua ni.

mereka bercakap tentang teori Mr Brightside tentang ramalan tarikh pru 14.
saya pun pelik,siapa Mr Brightside ni.

mereka kata Mr Brightside menyatakan tarikh pru dalam bulan 3,4,5 dalam tahun 2018 ni.
mula-mula bulan 3 tapi disebabkan pihak pembangkang baru umumkan calon perdana menteri,bulan 3  terus dicancelkan.

Mr Brightside  juga bekata jika bulan 5/18 dalam 28% ja sebab pembayaran brim bulan 6/18.
saya yang curi dengar ni pun plik juga ada peratus-peratus pula 
mr brightside ni.

4 orang tadi ada salah seorang nama mazelan,saya tengok pun macam nak ketawa ja sebab dia selalu jadi bahan jenaka rakannya yang 3 lagi.biasa la dalam sembang-sembang tu mereka ni buat iklan la.buat lawak sesama mereka.

mereka kata lagi,Mr Brightside kata bulan 4/18 mungkin tarikh pru 14 dan  adalah sebanyak 66%....aik pelik kan kenapa 66% kan?.kalau 28% + 66% = 94%.mana cukup 100%.
rupanya 6% lagi tu kena gst.

kira tarikh pru 14 dalam bulan 4/18 la,bukan saya kata tapi mereka yang dengar tentang teori Mr Brightside ni yang kata.

siapa Mr Brightside 
saya pun pelik....

4 orang yang baru lepas minum kopi jantan ni sambung lagi,
orang kata Mr Brightside ni nak kata orang tapi manusia
nak kata superhero tiada movie pun.dia popular di radio,drama dan banyak lagi la.saya tak dapat dengar dengan jelas sangat 
sebab sebelah kedai makan ni jalan mat rempit berlumba.

siap laungkan hobi kami mahal,dalam hati saya terus berucap spesis "rasyed and the solehen geng" la ni.dengan ada pemuda yang pakai kain pelikat duk karaoke lagu "who sold your country" .rasa lagu nirvana kan....eh2,macam tak betul pula tajuk,lantak la...saya tak ingat sangat lagu nirvana ni.


Mr Brightside ni misteri mereka kata.
ada berberapa orang kampung pernah terjumpa dengannya di puncak gunung jerai jam 3,4 pagi......rupa paras bagai putera kayangan,iras muka serius bak singa.

setakat itu saja la yang sempat curi dengar pun
harap 4 sekawan ni halalkan la.

saya tak minat politik sangat pun tapi agak tertarik dengan cerita teori Mr Brightside ni
siapa Mr Brightside ni,
aku pun tak tahu......sambung dengan lagu misteri mimpi syakila ya wahai pembaca yang hensem dan jelita sekalian.thanks



https://www.youtube.com/watch?v=30PjlyQ_RwA

Khamis, 11 Januari 2018

Nurul Izzah Anwar


Nurul Izzah binti Anwar (lahir 19 November 1980) merupakan ahli politik Malaysia dan anak sulung kepada pasangan Datuk Seri Anwar Ibrahim  dan Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail.

 Nurul Izzah mendapat pendidikan di Sekolah Kebangsaan Bukit DamansaraKuala Lumpur, Sekolah Menengah Sri Hartamas dan Sekolah Menengah AssuntaPetaling JayaKuala Lumpur. 

Di peringkat universiti, Nurul Izzah menyambung pelajaran di Universiti Teknologi Petronas di TronohPerak. Tetapi kemudian berpindah ke Universiti Tenaga Nasional di Bangi dalam jurusan kejuruteraan elektrik dan elektronik.

Seterusnya menyambung pengajian Ijazah Sarjana (MA) di School of Advanced International Studies (SAIS), Universiti Johns HopkinsWashington di dalam bidang Kajian Asia Tenggara, Hubungan Antarabangsa dan tamat pengajian pada Mei 2007.


Semasa ayahnya Anwar Ibrahim ditahan oleh polis Malaysia 
Nurul Izzah dilihat sebagai harapan untuk membela nasib malang ayahnya, Anwar Ibrahim.

Beliau amat aktif dalam gerakan Reformasi 1998 dan wajahnya muncul dalam CNN dan BBC. Ketika itu beliau berumur 18 tahun. Beliau pernah digelar 'Puteri Reformasi' berhubung peranan dan kecantikannya.
Nurul Izzah telah dipilih oleh Parti Keadilan Rakyat untuk bertanding di kawasan parlimen Lembah Pantai menentang Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil (Barisan Nasional) dan calon bebas N. Periasamy dalam Pilihan Raya Umum Malaysia 2008. Beliau memenangi kerusi itu dengan mendapat 21,728 undi berbanding calon BN 18,833 undi dan calon (Bebas) 489 undi.

Nurul Izzah sekali lagi terus mempertahankan kerusi Parlimen P121 Lembah Pantai dengan memperolehi undian majoriti 31,008; dan berjaya menewaskan lawannya Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin (BN) mendapat sebanyak 29,161 undi dan Rosli Baba bagi kerusi (Bebas) memperoleh sebanyak 167 undi.


Nurul Izzah Anwar is the current, second-term Member of Parliament for Lembah Pantai. Prior to being an MP, Nurul Izzah was and still is a strong proponent of human and civil rights with a special interest in prisoners of conscience; and in the pursuit of reforms to expand Malaysia’s democratic space.

Her political career began in the aftermath of the 1998 financial and political crises - partly ignited by her father, Anwar Ibrahim's sacking, arrest and eventual beating under police custody. Anwar Ibrahim was Malaysia's Finance and Deputy Prime Minister and has been jailed under the Malaysian government four times - latest on trumped up charges of sodomy. Amnesty International has declared him a prisoner of conscience.

Nurul Izzah
's political awakening was further bolstered by the emergence of multiracial People’s Justice Party (KEADILAN) in 1999 where she played a vital role in its establishment. She was elected as the party's highest ranking Vice President, and later appointed KEADILAN's Election Director - a post she jointly holds with Dato Saifuddin Nasution.

She is the founding member for the Trans-Pacific Partnership Agreement Caucus; and Women’s Caucus respectively. She also holds the position of Honorary Treasurer on behalf of the Inter-Parliamentary Union Malaysia. She has also moved the Parliamentary Bill in the Malaysian Parliament to Revoke Emergency Declarations in the country; including the eventual abolishment of the draconian Internal Security Act – all of which were adopted by the Prime Minister six months later. Granted, other laws were then re-introduced; in line with Malaysia’s semi autocratic regime.

Nurul Izzah
holds a Masters Degree in International Relations with a concentration on Southeast Asia from the School for Advanced International Studies, Johns-Hopkins University. She amplifies her busy schedule by managing her two young children - Safiyah and Harith.





                                                         TRUST ME


Rabu, 10 Januari 2018

Lyric welcome to black parade MCR



When I was a young boy
My father took me into the city
To see a marching band

He said, "Son when you grow up
Would you be the savior of the broken
The beaten and the damned?"
He said "Will you defeat them
Your demons, and all the non-believers
The plans that they have made?"
"Because one day I'll leave you
A phantom to lead you in the summer
To join The Black Parade"

When I was a young boy
My father took me into the city
To see a marching band
He said, "Son when you grow up
Would you be the saviour of the broken
The beaten and the damned?"

Sometimes I get the feeling she's watching over me
And other times I feel like I should go
And through it all, the rise and fall, the bodies in the streets
And when you're gone we want you all to know

We'll carry on
We'll carry on
And though you're dead and gone believe me
Your memory will carry on
We'll carry on
And in my heart I can't contain it
The anthem won't explain it


A world that sends you reeling from decimated dreams
Your misery and hate will kill us all
So paint it black and take it back
Let's shout it loud and clear
Defiant to the end we hear the call

To carry on
We'll carry on
And though you're dead and gone believe me
Your memory will carry on
We'll carry on
And though you're broken and defeated
Your weary widow marches

On and on we carry through the fears
Ooh oh ohhhh
Disappointed faces of your peers
Ooh oh ohhhh
Take a look at me cause I could not care at all

Do or die, you'll never make me
Because the world will never take my heart
Go and try, you'll never break me
We want it all, we wanna play this part
I won't explain or say I'm sorry
I'm unashamed, I'm gonna show my scar
Give a cheer for all the broken
Listen here, because it's who we are
I'm just a man, I'm not a hero
Just a boy, who had to sing this song
I'm just a man, I'm not a hero
I
Don't
Care!

We'll carry on
We'll carry on
And though you're dead and gone believe me
Your memory will carry on
You'll carry on
And though you're broken and defeated

Your weary widow marches on

Do or die, you'll never make me
Because the world will never take my heart
Go and try, you'll never break me
We want it all, we wanna play this part
(We'll carry on)

Do or die, you'll never make me (We'll carry on)
Because the world will never take my heart (We'll carry on)
Go and try, you'll never break me
We want it all, we wanna play this part
(We'll carry on!)

Selasa, 9 Januari 2018

CARA MUDAH "RENEW ROADTAX" ANDA




WHY SHOULD I RENEW ONLINE WITH
CERMAI FJ ENTERPRISE?
*it’s safe, fast and convenient (Usually less than 5 minutes!)
**Instant coverage upon renewal
***No chassis or engine number required
****24/7 roadside assistance
*****Free unlimited towing to the nearest workshops chosen by PACIFIC INSURANCE
******More add-ons for better coverage
                                                                          *Terms and conditions apply

Ahad, 12 Mei 2013

TAWARAN HEBAT !!! Pelbagai Sabun Pencuci

TAWARAN HEBAT !!! Pelbagai Sabun Pencuci

DI JAMIN HALAL..KUALITI ELOK..WANGI BERSIH

Anda inginkan sabun yang setanding di pasaran??
KUALITI DIJAMIN dengan harga yg MURAH???

KHAS UNTUK SEMUA SURI RUMAH & KEDAI DOBI...

Saya membekalkan :
~ sabun pencuci pakaian/ Liquid Detergent
~ sabun pencuci pinggan mangkuk
~ sabun pencuci tangan
~ sabun pencuci lantai
~ pelembut/pewangi pakaian
~ dll...

Dengan harga yang MURAH,BERPATUTAN dan JIMAT.
Harga 1 botol rm35.00 (Berat 10 kg /10 liter)



C.O.D. SEKITAR JITRA /KEPALA BATAS/CHANGLON/UUM/BUKIT KAYU HITAM SAHAJA..................

 
Hubungi saya untuk detail produk: PN SITI : 012-3384643

https://www.facebook.com/wifezaidi/posts/10201195891283859